محصولات آرمکس

اطلاعات تماس

نحوه اجرای اتیکس

بدیهی است که بخش قابل توجهی از ظرفیت عایق حرارتی سیستم نمای اتیکس منوط به اجرای صحیح و با دقت بالای اجزای تشکیل دهنده آن بوده به طوری که هرگونه نقص در اجرا (از قبیل عدم چسبندگی کامل اجزای نما به یکدیگر، عدم آماده سازی سطح زیرین نما، پوشاندن کامل درزهای نما به منظور جلوگیری از نشت اب به فضاهای داخلی و عوامل دیگر) موجب افت عملکرد موثر حرارتی سیستم نمای اتیکس شده و کارایی آن کاهش می یابد.

مراحل اجرای اتیکس

گام اول

 نخست بایستی کاملا با دقت سطح زیرین کار بررسی گردد تا کاملا هموار و بدون هرگونه آسیب و خرابی و نیز عاری از هر گونه ترک، پوسیدگی، شکاف، رطوبت، آلودگی و … باشد تا بتوان از چسبندگی کامل صفحات عایق و اجرای دقیق سیستم ETICS اطمینان حاصل کرد. در صورت مشاهده هرگونه نقص و یا عوامل مزاحم بایستی قبل از شروع به کار رفع گردد.

گام دوم

 بعد از حصول اطمینان از آماده بودن سطح زیرین کار بایستی تمامی سطوح مورد نظر را با ضخامت مناسبی از چسب مخصوص لایه عایق پوشانده و دقت کافی به منظور اجرای دقیق چسب ها بایستی مبذول گردد تا در ادامه بتوان صفحات عایق را به صورت تراز بر روی آن اجرا نمود.

گام سوم

 در این مرحله صفحات عایق با دقت و محکم بر روی چسب اجرا شده در گام پیش قرار داده و نصب می گردد. به منظور اطمینان از عدم لغزش صفحات و قرار گرفتن صحیح و محکم در جای خود پس از اعمال فشار دست بر روی صفحات از قطعات اتصال مکانیکی مناسب به تعدادکافی بر روی صفحات عایق استفاده می گردد به طوری کاملا صفحات عایق را در جای خود ثابت نگه داشته و از حرکت های جزئی آن ها نسبت به یکدیگر جلوگیری کند. اجرای صحیح این گام در نهایت موجب استفاده از ظرفیت کامل صفحات عایق در بهینه سازی مصرف انرژی و عدم نفوذ آب باران، برف و رطوبت در طول عمر بهره برداری از ساختمان می شود. هم چنین حفظ ظاهر زیبای نما منوط به قرارگیری صحیح صفحات عایق بر روی سطوح دیوار ها می گردد.

در صورت تمایل به بررسی و کنترل تماس کامل صفحات عایق با سطح زیرین و هم چنین قرار گیری صحیح و یکپارچه آن برروی سطح می توان در ابتدای کار یکی از صفحات را از روی سطح جدا نموده و میزان چسب باقی مانده بر روی صفحه و بر روی سطح زیرین را مشاهده نمود. در صورتی که میزان چسب باقی مانده بر روی صفحه با چسب موجود بر روی سطح زیر کار تقریبا مساوی باشد می توان از تماس کامل و مناسب صفحه با سطح اطمینان حاصل نمود.

لازم به ذکر می باشد که برای نصب دوباره قطعات بر روی سطح بایستی باقی مانده چسب بر روی صفحه عایق و سطح تراشیده شود و نصب مجدد انجام گیرد.

 گام چهارم

در این مرحله لایه مناسبی از چسب بر روی صفحات عایق اجرا می گردد سپس لایه مش الیاف شیشه مقاوم در برابر قلیا بر روی چسب قرار گرفته و بایستی چسبندگی کامل تمامی بخش های الیاف به چسب فراهم شده باشد. بایستی در گوشه ها، اطراف بازشو ها و لبه ها در نصب و تماس کامل الیاف شیشه با صفحات اطمینان حاصل کرد.

با توجه به این که نصب نوارهای مش الیاف شیشه به صورت کاملا پیوسته امکان پذیر نمی باشد و نیاز به بریدن آن ها در قطعات مورد نیاز با توجه به مساحت کار و موقعیت بازشو ها می باشد بایستی موقعیت قرار گیری نوار ها نسبت به یکدیگر لب به لب نبوده و هر کدام از آنها حداقل 5/6 سانتی متر با یکدیگر همپوشانی داشته تا بتوانند عملکرد مرکب خود با سایر اجزای سیستم ETICS را به خوبی حفظ کنند.

تنها استثنا در این مورد زمانی می باشد که دو لایه مش الیاف شیشه به منظور دست یابی به مقاومت در برابر ضربه بزرگتر از 10 ژول استفاده گردد که در این مورد در قسمت هایی که مش مضاعف وجود دارد نیاز به همپوشانی نمی باشد.

مش ها بایستی در گوشه های دیوارها به صورت پیوسته به کار رود که در هر دو وجه دیوار به میزان حداقل 20 سانتی متر همپوشانی در نظر گرفته شود. این کار موجب عدم ایجاد ترک خوردگی و شکاف در این نواحی می شود.

به دلیل تمرکز تنش در بازشو ها مانند درها، پنجره ها و دریچه های تهویه بروز ترک در انواع پوشش های نما بسیار محتمل بوده که در سیستم ETICS این مشکل با استفاده از مش الیاف شیشه مضاعف به صورت تصویر زیر تا حد بسیار زیادی کنترل می گردد.

 

گام پنجم

در این مرحله بر روی مش الیاف شیشه یک لایه پلاستر مخصوص اجرا گردد. ضخامت پلاستر باید به اندازه ای در نظر گرفته شود که از پوشش و چسبندگی کامل آن با مش اطمینان حاصل شود. تصاویر زیر نشان دهنده حالت های مختلف قابل قبول و غیر قابل قبول اجرای پلاستر بر روی مش می باشد:

 

نمونه مورد قبول پلاستر بر روی الیاف مش

                                                             اجرای پلاستر با ضخامت زیاد                                                                     

اجرای پلاستر با پوشش ناکافی

اجرای پلاستر با پوشش ناکافی

گام ششم

به عنوان آخرین مرحله از اجرای سیستم ETICS پوشش نهایی یا Top Coat می باشد که باعث ایجاد مقاومت در برابر تغییرات آب و هوایی، رطوبت، آلودگی، گرد و غبار، تابش اشعه UV و عوامل دیگر زیست محیطی می شود. علاوه بر محافظت از دیگر اجزای سیستم ETICS، این لایه موجب ایجاد ظاهر و بافت مورد نظر به نما می شود.

سیستم ETICS در بازسازی

سیستم ETICS/EIFS به دلایل زیر برای بازسازی سازه های موجود کاربرد دارد:

  • دست یابی به یک نمای جدید با معماری مدرن
  • عدم نیاز به تقویت سازه موجود (یا نیاز به تقویت جزئی) به دلیل وزن سبک نما
  • افزایش مقاومت حرارتی با عایق سازی یکپارچه پوسته خارجی ساختمان که موجب صرفه جویی در مصرف انرژی و کاهش انبساط و انقباض اجزای نما می شود.
  • قابلیت تعمیر و ترمیم ساختمان هایی که از قبل سیستم ETICS بر روی آن ها اجرا شده و اکنون دچار آسیب و یا نشت آب و رطوبت به فضاهای داخلی شده اند.
  • در نواحی که نفوذ آب پیش آمده است با استفاده از این سیستم میتوان مشکل را برطرف نمود.

سخن آخر

دقت در انتخاب صحیح مصالح مصرفی، نیروی کار خبره و با تجربه، نظارت مستمر بر صحت مراحل اجرا می تواند تا حد زیادی در دست یابی به بیشترین توان صرفه جویی در هدررفت انرژی در سیستم اتیکس موثر باشد. علاوه بر تاثیر اجرای دقیق و با کیفیت بر عملکرد حرارتی مطلوب سیستم موجب ظاهر و بافت نهایی زیبای نمای ساختمان شده و زیبایی بصری خاصی را فراهم می نماید. علاوه بر موارد ذکر شده بایستی به منظور عدم نشت آب ناشی از بارندگی به درون فضای ساختمان و دست یابی به بیشترین مقاومت در برابر ضربه از چسبندگی کافی بین اجزای تشکیل دهنده سیستم اطمینان حاصل کرد.

آرمکس

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

12 + نه =